FLEYE Copenhagen's SS18 kollektion er dedikeret til skandinavisk madkultur, der har til formål at inspirere med farverne, teksturerne og lagene fra dansk smørrebrød.

Smørrebrød er en vigtig del af vores danske arv og afspejler de nordiske værdier i tilgangen til visuelt æstetisk mad – det er blevet en legeplads for kokke der gerne vil afprøve forskellige farver, teksturer og smagskombinationer.

Vores intention var at skabe små kunststykker inspireret af denne danske tradition. I tråd med vores designidentitet har vi kombineret disse nordiske impulser med den klassiske enkelthed, som vores briller er kendt for.

I samarbejde med den prisvindende gourmetkok, Rasmus Kjær, har vi skabt smørrebrød med sæsonens ingredienser. Vi har dekonstrueret smørrebrødsmadderne for at definere sæsonens farver til vores briller.

Smørrebrød fik vores opmærksomhed på grund af sin lagdelte konstruktion. Derfor har vi valgt solide og transparente acetater til at bygge vores egne versioner af smørrebrød. Derfra tog det os videre til vores nye SS18 brilledesigns.